• NARINE ZAKWASKI PROBIOTYK TWARÓG+N 5 SASZETEK

Symbol: 7672221847
49.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1 - 2 dni.
Cena dostawy 9.5
Paczkomat Inpost przedpłata 9.5
Paczkomat Inpost płatność przy odbiorze 11.99
Kurier Inpost przedpłata 12.99
Kurier Inpost płatność przy odbiorze 15.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 733 214 314

Zostaw telefon
image
image
image

NARINE ZAKWASKI PROBIOTYK TWARÓG+N 5 SASZETEK

image

Zakwaska do przygotowania Twarogu Narine w domu.

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania twarogu z 1 litra mleka.

Właściwości: Twaróg jest produktem kwasu mlekowego przygotowanym przez fermentację mleka z bakteriami kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie potrawy, które będą zaangażowane w przygotowanie twarogu, należy podawać we wrzącej wodzie lub sterylizować na przykład parownikiem.

2. Gotuj 1 litr mleka przez kilka minut i schłodź do 30-35°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml gotowanej i schłodzonej do 30-35°C wodzie. Dodaj do schłodzonego mleka (1L), dobrze wymieszaj.

4. W celu późniejszego dojrzewania, wlać mieszaninę mleka z fermentatem do garnka, przykryć płócienną chustą i zapewnić stałą temperaturę 30-35°C przez 12 godzin.

5. Uzyskany skrzep pokrój na kostkę o wymiarach około 2x2 centymetry, następnie podgrzej na małym ogniu -temperatura skrzepu powinna podnosić się nie szybciej niż 1°C na 2 minuty, aż do osiągnięcia 38°C. W czasie podgrzewania skrzep należy delikatnie mieszać drewnianą łyżką.

6. Po tym czasie przez 5-7 minut mieszać aż zacznie pojawiać się serwatka. Następnie wyrzucić w durszlak lub chustę, przecedzić. Twarożek jest gotowy. Można go ucisnąć do uzyskania właściwego kształtu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

image
image

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

image
image
image

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z INNYMI NASZYMI OFERTAMI

Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów i zdjęć z naszych ofert jest zabronione zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.).

Waga (z opakowaniem) 0.20
Postać saszetki
Producent inny producent
Podstawowy składnik probiotyki
Liczba sztuk 1
Cechy dodatkowe bezalkoholowy, chronić przed światłem, przechowywać w lodówce
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Sklep zamknięty

Jesteśmy w trakcie modernizacji naszego sklepu, który wkrótce będzie ponownie dostępny. 

Dziękujemy za cierpliwość.


Zamówienia od stałych Klientów obsługujemy telefonicznie pod nr tel. 733 214 314.