• NARINE PROBIOTYK JOGURT+N ZAKWASKI 5 SASZETEK

Symbol: 7648566567
49.50
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1 - 2 dni.
Cena dostawy 9.5
Paczkomat Inpost przedpłata 9.5
Paczkomat Inpost płatność przy odbiorze 11.99
Kurier Inpost przedpłata 12.99
Kurier Inpost płatność przy odbiorze 15.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 733 214 314

Zostaw telefon
image
image
image

NARIMAX PROBIOTYK JOGURT+N

5 SASZETEK

image

Zakwaska do przygotowania Jogurtu Narine w domu

Narine+N jogurt to saszetki zawierające "uśpione" bakterie mlekowe (Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine) występujące naturalnie u ludzi w pierwszych 2 tygodniach życia. Szczep bakterii Narine ma bardzo silne działanie ochronne życia poprzez: zwalczanie wirusów, grzybów i innych patogenów, usuwanie tosyn oraz regulowanie przemiany materii. Aby efekt działania był najlepszy należy poddać fermentacji mleko z użyciem bakterii Narine.

Dodatkowo saszetki zawierają dobroczynne bakterie: Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i Streptococcus thermophilus szczep nr 5. Tworzą one dodatkowo pożądaną konsystencję i właściwości smakowe powstałego jogurtu.

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.

Właściwości: Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus и Streptococcus thermophilus st.5.

W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.

image

Sposób przygotowania :

1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.

2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.

4.Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:

4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

lub:

4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 9-11 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

image
image
image

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z INNYMI NASZYMI OFERTAMI

Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów i zdjęć z naszych ofert jest zabronione zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.).

Waga (z opakowaniem) 0.20
Postać saszetki
Producent inny producent
Podstawowy składnik probiotyki
Liczba sztuk 1
Cechy dodatkowe bezalkoholowy, chronić przed światłem, przechowywać w lodówce
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Sklep zamknięty

Jesteśmy w trakcie modernizacji naszego sklepu, który wkrótce będzie ponownie dostępny. 

Dziękujemy za cierpliwość.


Zamówienia od stałych Klientów obsługujemy telefonicznie pod nr tel. 733 214 314.